Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 και ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση και συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα προγράμματα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», «Κ.Δ.Α.Π.», κ.λπ. που έχουν προκηρύξει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 και ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013. Τους καλύπτει συνδικαλιστικά και καλεί όλους τους εργαζόμενους στα Προγράμματα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν  μαζικά στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013, στις 10.00 το πρωί, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ-ΑΘΗΝΑ.
Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούν:
1.       Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας του υπηρετούντος προσωπικού στις Κοινωνικές Δομές, οι οποίες μετά από δέκα (10) χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς είναι αναγκαίες για την κοινωνία.
2.       Άμεση σύσταση μέσω των Ο.Ε.Υ., οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.
3.       Την ΑΜΕΣΗ καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για πολλούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι και οδηγούνται μαθηματικά, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες, στην οικονομική εξαθλίωση.
4.       Την παύση του σχεδιασμού της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των αιρετών για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών που οδηγεί τις Κοινωνικές Δομές σε διάλυση και σε νέα επιβάρυνση τους πολίτες.
Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές της συγκυβέρνησης έχουν στόχο το σύνολο της κοινωνίας και των εργαζομένων, έχουμε ΟΛΟΙ υποχρέωση να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην παροχή της κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε όλους τους δικαιούχους που το έχουν ανάγκη και να προστατεύσουμε τους περίπου 5.000 εργαζόμενους που απασχολούνται στα προγράμματα αυτά.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

1 σχόλιο:

  1. Ο "συνδικαλιστής" Μάρκος Παπαθωμάς ανέφερε ψευδώς σε συνάδελφο, οτι ενημέρωσε τον Δ/ντη των ΚΕΠ για την σημερινή σταση εργασίας ενω τον είχε ενημερώσει ΜΟΝΟ για την 48η απεργία με κείμενο. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν στα όσα λενε μερικοί "συνδικαλιστές" που τα παίρνουν πίσω σε λιγότερο απο μιά ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή