Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ 17/10/12 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε., την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα της σκληρής λιτότητας, της ισοπέδωσης του κόσμου της εργασίας μέσα από την «κατεδάφιση» των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, στον Ιδιωτικό Τομέα και των απολύσεων εργαζομένων στο Δημόσιο, που επιβάλλονται εκβιαστικά από την τρόικα και αποδέχεται χωρίς αντιστάσεις η συγκυβέρνηση, παρά τις περί του αντιθέτου προγραμματικές της θέσεις και δηλώσεις.
Η Γενική Απεργία της Πέμπτης είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς συμπίπτει με τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, όπου η επιδίωξη των Ευρωπαϊκών ελίτ είναι η επικύρωσή των μέτρων καταστροφής της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας αλλά και γενικότερα η κατάργηση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των λαών του Ευρωπαϊκού Νότου αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι Επιστημονικοί Σύλλογοι της χώρας, με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση θα επιβεβαιώσουν την καθολική αντίσταση της κοινωνίας στα βάρβαρα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα θα δηλώσουν τη διάθεση νέας κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, με στόχο την ακύρωση των μέτρων και την ανατροπή της πολιτικής που συναποφασίζουν τρόικα και συγκυβέρνηση.
H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε δυναμική συμμετοχή και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις των Συνδικάτων τόσο στην Αθήνα, στο Πεδίον του Άρεως, στις 11.00 π.μ., όσο και σε εκείνες που θα πραγματοποιηθούν από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα, σε άλλες μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας. 


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου