Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΟΤΑ 17/10/12




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




          Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει, τη συμμετοχή της στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. και στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα.

          Στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) και στη συνέχεια θα πορευτούν προς το Πεδίον του Άρεως όπου θα γίνει στις 11.00 το πρωί το συλλαλητήριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στη Πλατεία Συντάγματος.

          Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συντάσσονται με τους συναδέλφους τους στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, τους υπαλλήλους του Ιδιωτικού Τομέα, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στον κοινό αγώνα κατά του νέου πακέτου μέτρων που προωθούν για ψήφιση η συγκυβέρνηση και η τρόικα. Μέτρα, που αν περάσουν θα αποτελέσουν την «ταφόπλακα» για την Ελληνική κοινωνία.

          Η αποτυχημένη πολιτική του μνημονίου, στην οποία επιμένουν συγκυβέρνηση και τρόικα, ισοπεδώνει πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα, προωθεί τις απολύσεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, μειώνει δραματικά τα εισοδήματα, διαλύει τους τομείς της υγείας και της παιδείας, καταστρέφει το κοινωνικό κράτος, ξεπουλάει τη Δημόσια περιουσία. Οι ανθέλληνες τροικανοί έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν εκκένωση νησιών με λιγότερους από 150 κατοίκους. Και το χειρότερο είναι, ότι βρίσκουν ακόμη συνομιλητές, τη συγκυβέρνηση.


          Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα «παλέψουν» για να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Θα συνεχίσουν ακόμη πιο σθεναρά με κλιμάκωση του αγώνα τους.
 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου